Home » Blogging » Welkom

Welkom

Welkom op Ontwikkeling-baby.nl!

Beste bezoeker, welkom op de website Ontwikkeling-baby.nl. Op deze website kom je alles te weten over de ontwikkeling van de baby gedurende de negen maanden. De eerste negen maanden kun je de baby nog niet lekker vasthouden, maar je kunt hem wel in de gaten houden. Door de ontwikkeling in de gaten te houden weet je of dat de baby goed groeit en zich verder goed gaat ontwikkelen. Er wordt regelmatig een echo gemaakt waarbij je de baby ook even kunt zien. Maar in de tussentijd ben je vast en zeker ook wel benieuwd wat er zoal met de baby aan het gebeuren is in de buik. Daar kun je nu achter gaan komen want op deze website worden de negen maanden onderverdeeld zodat je kunt zien wat er per maand gaat gebeuren. Ben je net zwanger? Dan kun je nu bij de eerste maand gaan bekijken wat er bij de ontwikkeling van de baby staat te gebeuren. Dit kun je zo iedere maand bij gaan houden totdat je bent uitgerekend en dan kun je jouw nieuwe zoontje of dochtertje lekker in de armen sluiten en gaan genieten van een mooie tijd samen. De band is er al, want je bent al negen maanden samen! Geniet daarom nu van deze negen maanden en de tijd die komen gaat!

1e maand

In de eerste maand als de baby zich in de buik bevindt is het nog maar erg klein. Zwangerschap begint eigenlijk vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Je bent dan nog niet helemaal zwanger, want de eventuele bevruchting is pas halverwege de cyclus, vaak 14 dagen na de eerste dag van de menstruatie.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de ontwikkeling van uw baby in de 1e maand:
Lees meer over 1e maand

2e maand

Het bolletje cellen is nu uitgegroeid tot zes mm groot, het lijkt nu ongeveer op een appelzaadje. De vrucht is in deze maand erg kwetsbaar. Bepaalde invloeden van buitenaf kunnen er voor zorgen dat het mis gaat, maar we gaan er vanuit dat alles goed gaat! Vanaf dat moment gaan zich kleine knobbeltjes vormen op de plaatsen van de armen en de beentjes.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de ontwikkeling van uw baby in de 2e maand:
Lees meer over 2e maand

3e maand

Twee weken geleden kwamen de oogleden, maar deze bedekken inmiddels het hele oog. Vanaf de zevende maand gaan de oogjes pas langzaam open. De “baby” is nu zes cm groot en weegt inmiddels al tien gram. Als het een jongetje is dan wordt het geslachtsdeel nu een beetje zichtbaar, spannende tijd dus om te ontdekken of je een zoon of dochter gaat krijgen!

Op deze pagina vindt u meer informatie over de ontwikkeling van uw baby in de 3e maand:
Lees meer over 3e maand

4e maand

De spieren van de baby zijn nu na vijftien weken volledig ontwikkeld. De baby kan nu het voorhoofd gaan fronsen. Ook kan de baby zijn mond open doen en de lippen al samendrukken. Er kan ook wat vruchtwater worden ingeslikt. Het zuurstof komt via de navelstreng in het lichaam, de longen werken namelijk nog niet. Dit is dan ook de reden dat het binnen krijgen van vruchtwater niet zo erg is.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de ontwikkeling van uw baby in de 4e maand:
Lees meer over 4e maand

5e maand

Deze maand merk je dat de baby actief gaat worden in de buik. De baby krijgt nu een eigen waakritme en slaapritme. Als de baby wakker is gaat er geschopt worden en het gaat zwaaien met de armen en benen. Er is veel ruimte in de baarmoeder en de baby kan dus ook een salto gaan maken. Dit voel je wel, maar het is juist fijn om te voelen dat de baby actiever gaat worden!

Op deze pagina vindt u meer informatie over de ontwikkeling van uw baby in de 5e maand:
Lees meer over 5e maand

6e maand

De bloedvaten ontwikkelen zich en ook de longen gaan zich nu verder ontwikkelen. De baby is nu ongeveer 30 cm lang en ligt al in elkaar gedoken in de baarmoeder, dit komt omdat de ruimte in de baarmoeder steeds kleiner gaat worden voor de baby. De baby hoort nu ook erg goed en zal ook op jouw stem en andere geluiden van buitenaf reageren.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de ontwikkeling van uw baby in de 6e maand:
Lees meer over 6e maand

7e maand

Als je druk bezig bent dan wordt de baby in slaap gewiegd. Maar op het moment dat jij wilt gaan rusten dan wil de baby juist actie en de baby zal dan ook actief gaan worden. Het is grappig om dat verschil te gaan merken, maar het is wel belangrijk dat je nu gaat rusten wanneer je moe bent. De baby is al goed ontwikkeld en moet goed groeien en zich ontwikkelen, daar hoort ook voldoende rust bij.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de ontwikkeling van uw baby in de 8e maand:
Lees meer over 7e maand

8e maand

De achtste maand is aangekomen, er is voor de baby niet zoveel plaats meer in de baarmoeder. Het is belangrijk dat je niet schrikt als je de baby niet zoveel meer voelt bewegen. De baby ligt waarschijnlijk met opgetrokken beentjes. De lengte is nu gemiddeld 40 cm en de baby weegt ongeveer 1800 gram. De baby gaat nu de houding aannemen waarin hij straks geboren gaat worden. De kans is groot dat de baby nu ondersteboven ligt.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de ontwikkeling van uw baby in de 8e maand:
Lees meer over 8e maand

9e maand

De laatste maand is aangekomen, de baby wil er al bijna uit en zal de laatste maand ook niet zoveel meer groeien. Er komt nog 25 tot 30 gram bij en nog een paar cm maar dar blijft het dan ook bij. Je kunt het zwaar hebben de laatste maand, de tijd is aangekomen voor de baby om er uit te komen!

Op deze pagina vindt u meer informatie over de ontwikkeling van uw baby in de 9e maand:
Lees meer over 9e maand